303735.jpg

DS/CEN/TR 14788:2006 Ventilation i bygninger

Sider: 64
Sprog: Engelsk
Udgivelsesår: 2006
Udgiver: Dansk Standard
Varenummer: dscentr14788
Levering: Ikke på lager. Forventet leveringstid inden for 5-12 hverdage
Ventilation i bygninger - Design og dimensionering af boligventilationssystemer.

Denne tekniske rapport giver anbefalinger til ydeevne og design af ventilationssystemer til énfamilie boliger, flerfamilie boliger og lejligheder både sommer og vinter.
Rapporten er af speciel interesse for arkitekter, designere, bygningskonstruktører og dem, der er involveret i implementeringen af nationale, regionale og lokale regulativer og standarder.

Fire basale ventilations strategier er dækket: naturlig ventilation, balanceret luftventilation assisteret af ventilator. En kombination af disse systemer er ikke udelukket, og et ventilationssystem kan være til en énbolig familie (individuelt system) eller til mere end énbolig familie (centralt system). Ventilationsaspekterne ved kombinerede systemer (ventilation med opvarmning og/eller afkøling) er dækket.
Ventilationen af garager, almindelige rum, tag rum, kælder rum, hulrum i vægge og andre rum under, over og omkring rum til beboelse er ikke dækket.

Ventilationssystemer, der er dækket af denne standard, kan have indflydelse på indtrængning og fortyndning af radon og andre gasser fra jorden, men disse virkninger er ikke dækket af denne standard.
Ventilationssystemer, som er designet til at reducere indtrængningen af radon og andre gasser fra jorden, er ikke dækket af denne tekniske rapport.