Kapital og ideologi

Kapital og ideologi

Kategorier
Forfatter: Thomas Piketty
Sider: 1040
Udgivelsesår: 2020
Udgiver: Informations Forlag
ISBN
9788793772229
Varenummer: gyl20003
Levering: Ikke på lager. Forventet leveringstid inden for 3-7 hverdage
Kapital og ideologi er på en gang en genfortælling af verdenshistorien, en skarp kritik af nutidens politik og et dristigt bud på et nyt og mere fair økonomisk system. Som en af verdens førende økonomer har Piketty sat en ny dagsorden for den globale diskussion af kapitalisme, ulighed og politiske styreformer. I Kapitalen i det 21. århundrede dokumenterede han stigningen af ulighed, og hans forskning nåede verden rundt. I dag er mindre ulighed et af de 17 verdensmål. I sin nye bog Kapital og ideologi analyserer han ulighedens historie - og fremhæver hvordan forskellige ideologier har opretholdt uligheden gennem et årtusinde. Bogen giver en række konkrete bud på, hvordan vi kommer uligheden til livs, og er uomgængelig læsning for den, der både vil have en kritisk forståelse af det bestående samfund og et sprog for at tale om en mere retfærdig fremtid.

Kapital og ideologi udkom i Frankrig i efteråret 2019 til store roser fra både læsere, internationale fagfæller og anmeldere. I Danmark udkom bogen 10. marts simultant med den engelske udgave.

Thomas Piketty (f. 1971) er professor ved E´cole d e´conomie de Paris, som han i 2006 var med til at etablere. Han er desuden æresdoktor ved Universitetet i Johannesburg og Centennial Professor ved London School of Economics og nævnes ofte som kandidat til Nobelprisen i økonomi. Hans forrige bog Kapitalen i det 21. århundrede (2013) er solgt i 2,5 mio. eksemplarer og udkommer i over 40 lande.

»Overrumplende og berigende (...) sætter spørgsmålstegn ved hele vores etablerede økonomiske viden« - Le Monde

»En bemærkelsesværdig klar og dynamisk bog (...)« Esther Duflo, Nobelprismodtager i Økonomi

"disse års bedste samfundsbog - ?????? i Berlingske

"En forrygende gennemgang af verdenshistorien" - Mogens Lykketoft, Dagbladet Information