296417.jpg

Kapitalen i det 21. århundrede

Forfatter: Thomas Piketty
Sider: 676
Udgave: 2. udgave, 2016
Udgivelsesår: 2014
Udgiver: Gyldendal
ISBN
9788702212723
Varenummer: gyl14083
Levering: Ikke på lager. Forventet leveringstid inden for 3-7 hverdage
Thomas Pikettys bog "Kapitalen i det 21. århundrede" handler om økonomi, kapitalisme, ulighed, meritokrati og demokrati.

Med "Kapitalen i det 21. århundrede" har Thomas Piketty sat en ny standard for, hvordan vi taler om økonomi og om økonomisk ulighed, lokalt og globalt. Han har skrevet en bog, der viser, hvordan stigende økonomisk ulighed underminerer de forventninger om meritokrati og demokrati, vi har bygget vores samfund på. Pikettys bog er uomgængelig som en indgang til at forstå nutidens og fremtidens kapitalisme.

Eller som den amerikanske økonom og nobelprisvinder Paul Krugman har formuleret det:

Man kan roligt regne med, at Kapitalen i det 21. århundrede, den franske økonom Thomas Pikettys store værk, vil blive årets vigtigste bog om økonomi og muligvis årtiets vigtigste. Piketty, nok verdens førende ekspert i indkomst- og velstandsulighed, dokumenterer ikke alene den stigende koncentration af indtægt i hænderne på en lille økonomisk elite. Han argumenterer også overbevisende for, at vi er på vej tilbage til en patrimonial kapitalisme , hvor den herskende top af økonomien er domineret af ikke bare velstand men også af arvet velstand, hvor fødsel har mere at skulle have sagt end bestræbelse og talent.

Se forfatteren fortælle om bogen her