369239.jpg

Private solcelleanlæg i Danmark?

Kategorier
Forfattere: Anders Rhiger Hansen og Kirsten Gram Hansen m.fl.
Sider: 52
Udgivelsesår: 2018
Udgiver: Statens Byggeforskningsinstitut med Polyteknisk Forlag
ISBN
9788793585126
Varenummer: sbi2018:07
Levering: Ikke på lager. Forventet leveringstid inden for 3-7 hverdage
Hvem har købt? Og under hvilke forhold?

En udbygning af solcelleanlæg i private hustande kan medvirke til at udbrede vedvarende energi i Danmark. Det medfører dog også udfordringer for energisystemet, når forbrugere ikke kun modtager, men også selv producerer en del af deres eget elforbrug. Mere viden om private køb af solcelleanlæg kan bidrage til fremtidige rammevilkår, politikker, forretningsudvikling mv.

Denne rapport beskriver de rammevilkår, der har været for køb af solceller, og præsenterer registerbaserede analyser af, hvilke private hustande der har købt solceller.

Analyserne viser, at købere af solcelleanlæg adskiller sig fra hinanden alt efter rammevilkår, og at købere generelt er kendetegnet ved højere indkomst, teknisk uddannelse og at bo uden for de største byer. Rapporten er en del af forskningsprojektet Solcelleejeres motivation og adfærd som prosumers finansieret under ForskEL-programmet.

Projektet udføres i et samarbejde mellem Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet, Eniig Holding A/S og Cerius.