Cirkulær økonomi – hele vejen rundt i byggebranchen
Udsnit af forsiden fra analysen "Cirkulær økonomi – hele vejen rundt i byggebranchen" – Teknologisk Institut.

Cirkulær økonomi – hele vejen rundt i byggebranchen

Nyhed fra Byggedata: Cirkulær økonomi handler om at bruge naturlige ressourcer så mange gange som muligt ved hjælp af genbrug og genanvendelse. Det lyder lige til, men i praksis er det ikke så enkelt. Ny analyse undersøger udfordringer og vilkår i den cirkulære økonomi.

Den cirkulære økonomi handler om at reducere verdens brug af naturlige ressourcer, så vi genbruger og genanvender materialer i så stort et omfang, at vi ideelt set ikke længere har brug for at tage mere af naturens ressourcer. 

Cirkulær økonomi er en intuitiv rigtig og enkel måde at tænke forvaltning af ressourcer på. Men når den cirkulære økonomi skal sættes i spil i praksis, så viser det sig hurtigt, at det er alt andet end enkelt at skabe en cirkulær økonomi. 

Det lyder lige til – men alt efter materialets karakter, den tilgængelige teknologi og efterspørgslen på markedet er der masser af udfordringer til aktørerne i den cirkulære økonomi. 

Undersøgelse af udfordringer

I en ny analyse har Teknologisk Institut interviewet 10 aktører i den cirkulære økonomi med udgangspunkt i byggebranchen for at få en mere nuanceret indsigt i aktørernes udfordringer og vilkår i den cirkulære økonomi alt efter ståsted.

Rapporten henvender sig til alle med interesse for cirkulær økonomi, og den illustrerer, at virksomhedernes placering i den cirkulære økonomi og materialernes karakter har stor betydning for vilkårene for den cirkulære økonomi. 

Hent analysen her

Kilde: Molio Byggedata / Teknologisk Institut

Vil du altid være opdateret på branchens vigtigste dokumenter? Få et abonnement på Byggedata