Svanemærket byggeri

Kompetencegivende kursus i Svanemærket nybyggeri
Svanemærket Byggeri
Fotokredit
Molio

Få kompetencer i Svanemærket byggeri med nordens mest anvendte og efterspurgte miljøcertificering for byggeri. Kurset giver dig et godt kendskab til, hvad svanemærket byggeri er uanset om det gælder etagebyggeri, parcelhuse, rækkehuse og sommerhuse, eller skoler og daginstitutioner.

Kurset afholdes i samarbejde med Miljømærkning Danmark, og tager udgangspunkt i Svanemærkets nye kriterieversion 3.0.

Indhold

På kurset får du viden om

 • Generelle principper for svanemærket byggeri
 • Struktur for krav og kriterier til svanemærket byggeri
 • Hvordan man arbejder effektivt med dokumentation i svanemærkede byggeprojekter
 • Screening af et byggeprojekts egnethed i forhold til Svanemærkets krav
 • Kendskab til de grundlæggende principper for svanemærket bygningsrenovering.
Udbytte

På kurset lærer deltagerne bl.a. at screene et byggeprojekts egnethed i forhold til Svanemærkets krav, arbejde effektivt med dokumentation samt varetage rollen som projektleder for den del af projektet, der vedrører Svanemærket. Ydermere gives gode råd til hvordan Svanemærket kan anvendes aktivt i forbindelse med markedsføring.

  Målgruppe og forudsætninger

  Kurset er for dig, der er producent, entreprenør, aftager af byggematerialer, medarbejder i en kommunal byplanlægning eller byggetjeneste, arkitekt, bygningskonstruktør eller ingeniør, og ønsker at få kompetencer til projektering og gennemførelse af Svanemærket byggeri.

  Som deltager på uddannelsen Certificeret rådgiver i bæredygtighed får du kurset Svanemærket byggeri til en særpris på 3500,- kr. ekskl. moms. Kontakt kursuskoordinator Dorte Persson (dp@molio.dk) for mere information.

  Underviser
  Stinus Kappel Andersen
  Stinus Kappel Andersen
  Civilingeniør
  CRECEA A/S
  Baggrund

  Svanemærket byggeri er mere populært i Norden end nogensinde før. Der er nu er mere end 8.000 svanemærkede lejligheder, huse og daginstitutioner i Norden og yderligere 18000 er under opførelse. Det er mere end en firedobling på bare tre år, og både private og offentlige bygherrer viser en stærkt stigende interesse for Svanemærket byggeri.

  Vores kursister siger
  • "Stinus var rigtig god til at formulere budskabet så det var nemt at forstå for alle parter i et ellers omfattende emne."
  • "Yderst kompetent og faglig dygtig underviser"
  • "God struktur af materialet og velformidlet. Hands-on og redskabsbaseret så man som deltager får er klart arbejdsflow at tage udgangspunkt i. Godt med de små opgaver"
  08.30 - 09.00
  Registrering og morgenmad
  09.00 - 09.30
  Velkomst. Formål og udbytte, præsentationsrunde
  09.30 - 10.00
  Svanemærket - Nordens officielle miljømærke - Hvad er Svanemærket? - Hvordan bliver kriterierne udviklet og vedtaget? - Livscyklusprincippet
  10.00 - 10.25
  Det svanemærkede byggeri kort fortalt - Hvad er svanemærket byggeri? - Overblik over kriterierne for svanemærket byggeri - Kontrol og kontrolbesøg
  10.25 - 10.50
  Ansøgningsprocessen - Ansøgningsdokument og registrering - Gebyr - Ansvarsforhold - Den tredelte ansøgningsproces - Licens ved salgs- eller byggestart
  10.50 - 11.05
  Pause
  11.05 - 12.00
  Kravene til et svanemærket byggeri - Kriterie- og baggrundsdokument - Hvad er omfattet af kravene? - Krav relateret til projekteringen del 1 - hvordan anvendes de? - Pointkrav og pointstrategi - Energikrav
  12.00 - 12.45
  Frokost
  12.45 - 15.00
  Udvalgte krav - Krav relateret til projekteringen del 2 - Indeklima - Generelle materialekrav - Hvad er der krav til? - Logbog - Byggevaredatabasen - Trækrav - Materialekrav for sammensatte produkter - Proceskrav - Kvalitetssikring - Ansvarsforhold mv.
  15.00 - 15.15
  Pause med kage
  15.15 - 15.35
  Svanemærket renovering
  15.35 - 15.50
  Svanemærket som markedsføringsredskab - Kendskab - Nøgletal - Hjælp til markedsføring - Nyhedsbrev og sociale medier
  15.50 - 16.00
  Opsamling
  16.00
  Kurset slutter - tak for i dag
  Vigtige informationer

  Medbring gerne egen pc.

  Rabat

  Tilmeld fire fra samme virksomhed samtidig og betal kun for tre. Gælder kun ved samtidig tilmelding og kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Hvis du har deltaget på uddannelsen Certificeret rådgiver i bæredygtighed, får du kurset Svanemærket byggeri til en særpris på kr. 3.500,- (ekskl. moms).
  Kontakt os på kurser@molio.dk for mere information.

  Vigtig information om materialer
  Klik og læs om vores digitale kursusmateriale.

  Yderligere information
  Klik og læs om tilmelding, ordrebekræftelse, overnatning, afmeldingsregler, betaling, aflysning etc.

  Dag 1

  Molio forbeholder sig ret til ændringer.

  Få pladser tilbage!Overtegnet!
  Tid og sted
  Pris
  Ekskl. moms4.500,00 kr.
  Inkl. moms5.625,00 kr.