CAD og bygningsmodel

Guide om BIM-objekter

Varenummer: cob18005

Har du allerede abonnement kan du hente dine værktøjer på anvisninger.molio.dk.
 

Guide om BIM-objekter (C214) giver en indsigt i BIM-objekters opbygning og i at anvende standarder for opbygning af specifikke informationsobjekter i specifikke programmer.  En forudsætning for at arbejde med BIM er at arbejde med BIM-objekter – objekter der er bærere af grafisk eller alfanumerisk information.

Trods den centrale placering i vores modeller er der kun begrænset vidensdeling og erfaringsopsamling om BIM-objekterne. Det gør, at forskellige virksomheder bruger energi på at løse de samme problemer. De samme fejl bliver begået igen og igen. Anvisningen giver nogle retningslinjer at arbejde ud fra.

Fordele ved anvendelse af guiden:

  • Giver overblik over, hvad BIM-objekter er, hvilke typer der arbejdes med, hvilke enkeltdele objekterne består af, og hvordan objekterne udvikler sig gennem et projekt
  • Bidrager til debatten om opbygning af egne objektbiblioteker kontra deling af objekter og brug af objekter fra andre aktører
  • Kommer med konkrete eksempler på typer af BIM-objekter, samt diskuterer best practice omkring opbygning af og arbejde med disse objekter.