Genvej til byggeøkonomi

Genvej til byggeøkonomi

Der er brølende travlt i byggeriet, og derfor er der behov for at være ekstra skarp, når mange bolde holdes i luften samtidig. Det stiller øgede krav til bygge- og økonomistyring. På den baggrund har Molio – Byggeriets Videnscenter valgt at udbyde en koncentreret og kortere kompetencegivende uddannelse inden for byggeøkonomi.

PRESSEMEDDELELSE

Ikke nok med at der er meget lidt tid til efteruddannelse, når det går stærkest i byggeriet. Der er samtidig mange nye regler og ansvarsforhold, som branchen må få ind under huden. Det drejer sig fx om det nye AB-system og Ydelsesbeskrivelse for Byggeriet, YBL, som introduceres netop nu.

Traditionelt har byggeriets parter videreuddannet sig i byggeriets økonomi i længerevarende forløb, fra 8 måneder og opefter. Men nu kommer Molio branchen i møde med et væsentligt kortere intensivt forløb over 4 måneder, som indeholder et betydeligt kompetenceløft i byggeriets og driftens økonomi.

- Vi har spottet, at der er et stort behov for at give rådgiverne flere kompetencer i forhold til styring af byggerier og herunder især sikre, at økonomien bliver holdt på sporet. Det behov imødekommer vi med det uddannelsestilbud, vi nu lancerer, og som vi garanterer vil styrke rådgivernes kompetencer indenfor bygge- og driftsøkonomi, siger udviklingskonsulent Bo Riisbjerg Thomsen, Molio.

Molio føjer dermed det behov, som er udtalt i mange virksomheder. Travlhed midt i lancering af nye regler og ansvarsforhold kalder på effektive kurser, der på forholdsvis kort tid kan levere basisfærdigheder og opdatere medarbejderne med de fornødne kompetencer. 

- Molio ønsker ikke at springe over, hvor gærdet er lavest. Vi er bevidste om, at der er brug for stærke og øgede kompetencer inden for discipliner som budgettering, planlægning og økonomistyring af byggeprojekter i alle dets faser. Vi vil med andre ord ikke gå på kompromis med de nødvendige kompetencer på de koncentrerede og kortere kursusforløb, siger Bo Riisbjerg Thomsen.

Molio tilskynder derfor alle i branchen med behov for at øge deres kompetencer indenfor byggeøkonomi til at tilmelde sig uddannelserne i Byggeøkonomi, hvoraf det første begynder 11. december 2018. 

- Der er ledige pladser, og vi håber, at mange tager sig tid til at efteruddanne sig midt i travlheden. Vi tør godt garantere, at den tid er godt givet ud, når man igen står med ansvar for styringen på byggepladsen, slutter Bo Riisbjerg Thomsen.

Læs alle pressemeddelelser her

For mere information kontakt:
Bo Riisbjerg Thomsen, Bygningskonstruktør og udviklingskonsulent, Tlf: 44 89 06 22, brt@molio.dk

Tilmeld nyhedsmail