Branchen får ikke nok ud af deres investeringer i teknologi, fordi det ikke bliver bredt tilstrækkelig ud i organisationen
Fotokredit
Foto: Jørn Vibe Andreasen

Implementeringen af it-investeringer er vigtig

Det er ikke alene byggebranchen største problem, at it-investeringerne er faldende. Det handler i høj grad også om at få implementeret de it-investeringer, der allerede er gennemført i byggebranchen, forklarer adm. direktør Jørn Vibe Andreasen i et interview med Licitationen.

Ifølge Licitationen viser nye undersøgelser fra både Dansk Byggeri og Danmarks Statistik, at it-investeringerne er faldende i byggebranchen. Men det mener Jørn Vibe Andreasen, der er administrerende direktør i Molio, ikke er byggeriets eneste problem i forhold til digitalisering.

- Branchen får ikke nok ud af deres investeringer i teknologi, fordi det ikke bliver bredt tilstrækkelig ud i organisationen, siger Jørn Vibe Andreasen.

Spred teknologien ud i virksomheden

Ifølge Jørn Vibe Andreasen sker det ofte, at virksomheder ansætter specialister internt eller eksternt til at implementere it-værktøjerne.

- Selvom specialisterne får værktøjerne ind i virksomhederne, er der en udfordring i forhold til at få det udbredt til resten af organisationen og måske især de fagtunge projektledere, siger han.

Ledelsen skal løse udfordringerne

Der skal arbejdes på at lukke hullet mellem teknologieksperterne og resten af organisationen, lyder Jørn Vibe Andreasens opfodring. Han mener, at ansvaret for at løse udfordringerne ligger hos ledelsen.

- Udbredelsen skal indtænkes i den overordnede strategi, så det bliver et synligt element, der har opmærksomhed i hele organisationen, siger Jørn Vibe Andreasen.

Molio lavede i maj 2018 en undersøgelse, ved navn Digitalt Barometer, der fokuserer på digitaliseringen af byggeriet, hvor det har vist sig, at implementeringsperspektivet er et væsentligt fundament i den digitale omstilling.

Kilde: Licitationen

Tilmeld nyhedsmail