279328.jpg

Sampak Risikotræer og praktisk hæfte

Kategorier
Redaktion: Iben Margrete Thomsen og Simon Skov
Udgivelsesår: 2013
Udgiver: Forlaget Grønt Miljø
Varenummer: prvrab01
Levering: Lagervare. Forventet leveringstid inden for 1-2 hverdage
Særtilbud ved køb af både hæfte og bog.

Bogen "Risikotræer" er et opslagsværk, som sætter standarden for håndtering af sikkerhed og træer, mens hæftet "Praktisk vurdering af risikotræer" er et supplement og en feltudgave, der er er velegnet som huskeliste og som påmindelse om at passe på træerne.

Om Risikotræer:
Med udgivelse af en håndbog om risikotræer opfyldes et længe næret ønske blandt de grønne forvaltninger i Danmark. Bogen skal både være med at forhindre ulykker med træer og sikre, at træer beskyttes og bevares længst muligt.

Alle træejere skal føre tilsyn med deres træer, især store gamle træer langs veje, for at sikre at de ikke er til fare for omgivelserne. Med udgivelse af håndbogen om risikotræer har både de professionelle forvaltninger og andre interesserede fået et opslagsværk, som sætter standarden for håndtering af sikkerhed og træer. Bogen er opbygget af billedeksempler med forklarende tekst om de vigtigste faktorer, som gør træer ustabile samt et generelt afsnit om vurdering af træer.

Træer i byområder og langs veje er i fokus, særligt store, gamle løvtræer, der som regel vil udgøre den største risiko. Manuskriptet er blevet til i samarbejde med nordiske specialister. Bogen fokuserer på træarter og svampe, som findes i de nordiske lande, men kan også være relevant for andre lande omkring Østersøen.

Om Praktisk vurdering af risikotræer:
Hæfter er en feltudgave, der indeholder en oversigt over de vigtigste symptomer, som skal observeres ved tilsyn af træer. Herunder fotos og korte beskrivelser af de vednedbrydende svampe, der oftest gør træer ustabile i Danmark. Hæftet er velegnet som huskeliste og som påmindelse om at passe på træerne, både for egne medarbejdere og entreprenører, der arbejder i grønne områder.