Bygningsstabilitet og bygningsmaterialer

Få indblik i byggematerialer og i bygningers bærende og afstivende konstruktioner.
 Bygningsstabilitet og bygningsmaterialer

Kurset giver dig indblik byggematerialer og deres ydeevner, samt eksempler på beregning af spændinger og deformationer i bygningers bærende og afstivende konstruktioner.

Indhold og formål

Det er vigtigt at forstå bygningers overordnede stabilitet og forventede deformationer for at kunne vurdere et projekt og for at kende grundlaget for den videre projektering af bygningens klimaskærm. For at kunne forstå eventuelle opståede skader er det også vigtigt at kende bygningens deformationer fra fx vindbelastninger.

Der bruges i dag mange forskellige materialer i byggeriet og det er vigtigt at kende egenskaberne hos de forskellige materialer for at kunne projektere en korrekt opbygget klimaskærm. Vi skulle gerne undgå fremtidige skandaler som MgO-skandalen, der på grund af ukendskab til materialets egenskaber medførte store fugtproblemer i facaderne.

Dag et på kurset handler om bygningers stabilitet og deformationer, mens vi på dag to tager fat i byggematerialers egenskaber.

Udbytte

Kurset giver dig en god bygningsforståelse og du lærer, hvornår en bygning er stabil og hvordan en bygning kan stabiliseres. Du lærer desuden om deformationer og bygningsmaterialer. Efter kurset har du fået en god forståelse for, hvornår bygninger er stabile og hvordan kræfter føres til terræn. Du har også fået en god forståelse for bygningers deformationer og dermed forståelse for skaders opståen.

Når du fuldt ud har opfyldt kursets mål, har du:

  • Fået en god bygningsforståelse
  • Lært, hvornår en bygning er stabil
  • Lært, hvordan en bygning kan stabiliseres
  • Lært om bygningsdeformationer og årsager
  • Fået indsigt i bygningsmaterialers egenskaber og anvendelser
  • Fået indsigt i skaders opståen.
Målgruppe og forudsætninger

Kurset er for arkitekter, bygningsingeniører, bygningskonstruktører og andre med byggefaglig baggrund, der ønsker at få større forståelse for og indsigt i bygningsstabilitet og bygningsmaterialer og dermed undgå skader og uhensigtsmæssige konstruktioner.

Undervisningsform

Undervisningen vil være en vekslen mellem teori og gruppeøvelser. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til underviserne undervejs og drøfte egne sager.

Undervisere
Tommy Bunch-Nielsen
Tommy Bunch-Nielsen
Direktør
BUNCH BYGningsfysik ApS
Tina Beier Larsen
Tina Beier Larsen
Afdelingsleder
MOE
Thea Gregersen
Thea Gregersen
Konstruktionsingeniør
MOE
Bent Grelk
Bent Grelk
Seniorkonsulent
Grelk Consult
Bjarne Holm
Bjarne Holm
Salgskonsulent
Danalim
Fagkoordinator
Bygningsfysikuddannelsen

Dette modul indgår på Bygningsfysikuddannelsen, men kan også sagtens tages alene. 

Vigtige informationer

Kurset afholdes over 2 dage og er inkl. overnatning.

Bygningsfysikuddannelsen
Dette modul indgår i Bygningsfysikuddannelsen, men kan også tages som et selvstændigt kursus. Ønsker du information om hele uddannelsen, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 70 12 06 00. Hvis du tilmelder dig hele Bygningsfysikuddannelsen (syv fagmoduler og eksamen) samtidig er rabatprisen 66.000 kr. ekskl. moms.

Multiple choice test
På modulet indgår en multiple choice test. Det er valgtfrit at tage prøven, men hvis du ønsker at gå til eksamen på Bygningsfysikuddannelsen, skal prøven være bestået. 

Kursusbevis
Du får et kursusbevis når kurset er afsluttet. Hvis du består prøven får du også et prøvebevis. 

Vigtig information om materialer
Klik og læs om vores digitale kursusmateriale.

Yderligere information
Klik og læs om tilmelding, ordrebekræftelse, overnatning, afmeldingsregler, betaling, aflysning etc.

Molio forbeholder sig ret til ændringer.