Guide til lavenergiboliger

Guide til lavenergiboliger

Lær at designe og projektere dit lavenergibyggeri optimalt efter de nye, skærpede energikrav, så det også fungerer i virkeligheden.

På kurset får du indsigt i de bedste og mest funktionelle energiløsninger, så det nye lavenergihus bliver så omkostningseffektivt som muligt. Ved anvendelse af beregningsprogrammer demonstrerer vi, hvordan forskellige løsninger påvirker energiforbruget, og hvordan du bedst opfylder kravene for energirammen.

Indhold og formål

Kurset er udformet som en praktisk projekterings guide til lavenergibyggeri i energiklasse 2018/2020 og har især fokus på hvordan man på en god og fornuftig måde opfylder de nyeste krav i BR18, uden at byggeriet kommer til at koste mere end nødvendigt. Kurset handler grundlæggende om hvordan man på en god måde får skruet et lavenergihus sammen som fungerer, både i energiberegningen og i virkeligheden, når bygningen tages i brug.

Nye lavenergihuse i klasse 2018 og 2020, stiller krav til bedre isolering, bedre styr på indeklimaet og også varmeanlæggene skal designes anderledes når varmetabet formindskes. På kurset vil vi komme omkring de vigtigste parametre, så du bliver godt klædt på til at træffe de rigtige beslutninger og du kommer bl.a. til at arbejde med:

 • Typiske isoleringstykkelser, og nye pladsbesparende løsninger
 • Kompakt design som minimerer energiforbruget
 • Betydningen af vinduesarealer og orientering
 • De nye krav til sommerkomfort i de varmeste rum i huset
 • Varmefordelingsanlæg med radiatorer, let og tung gulvvarme
 • Typiske fejl ved projektering af varmeanlægget
 • Ventilation med varmegenvinding, (central og decentral)
 • Valg af varmekilde, fjernvarme eller varmepumpe
 • Solceller, typiske anlæg og hvordan det påvirker beregningen.

Dette kursus beskæftiger sig kun med boliger, ikke med kontor- og erhvervsbyggeri.

Udbytte

Du bliver guidet gennem de energitekniske løsninger, som fungerer optimalt i hverdagen, når bygningskroppen skal spille sammen med de tekniske installationer.

Du får grundlæggende viden om, hvordan du på en god måde skruer et lavenergihus sammen, som fungerer både i energiberegningen og i virkeligheden, når bygningen tages i brug.

Målgruppe og forudsætninger

Kurset er for rådgivere, projekterende og ansatte i byggefirmaer, som arbejder med boliger og gerne vil opdateres med de nye regler og blive bedre til at finde de mest optimale løsninger.

Deltagerne er bygningskonstruktører, arkitekter, ingeniører og andre med en relevant teknisk baggrund. Men der er også plads til beslutningstagere fx boligforeninger og andre, der arbejder med nybyggeri. Det er ikke et krav, at du på forhånd har kendskab til Be18 energiberegninger.

Undervisningsform

Kurset er udformet som en praktisk projekteringsguide til lavenergibyggeri i lavenergiklasse 2018 og 2020 og har især fokus på, hvordan du lettest opfylder de nyeste krav i BR18.

Der holdes oplæg om de forskellige tekniske løsninger, som dokumenteres ved hjælp af eksempler udført i beregningsprogrammet Be15. Efter hvert indlæg er der mindre gruppeopgaver og tid til spørgsmål.

Undervisere
Niels Hørby Jørgensen
Niels Hørby Jørgensen
Energirådgiver og bygningskonstruktør
EnergiTjenesten
Michael Sand
Michael Sand
VVS tekniker og indehaver
Sand Energi
Vores kursister siger
 • "Super godt overblik over, hvad der kræves for at overholde BE15 og BE20 byggeri. Uformel og god atmosfære, hvor alle kunne blive  hørt og kunne bidrage."
   
 • "Et rigtig fint kursus der kommer godt rundt om de emner man skal være opmærksom på og de muligheder man har for at opfylde  energirammen."
   
 • "Det var godt at få et overblik over, hvordan nye og fremtidige bygninger skrues sammen. Det var godt at udveksle erfaringer med de øvrige kursister."
   
 • "Underviserne er fagligt meget kompetente og har en rigtig god formidlingsevne. De er gode til at invitere kursusdeltagerne til at bidrage med spørgsmål samt egne erfaringer. De to undervisere samarbejder internt rigtig godt."
   
Vigtige informationer

Rabat
Tilmeld fire fra samme virksomhed samtidig og betal kun for tre. Gælder kun ved samtidig tilmelding og kan ikke kombineres med andre rabatter.

Kursusbevis
Du får et kursusbevis når kurset er afsluttet.

Vigtig information om materialer
Klik og læs om vores digitale kursusmateriale.

Yderligere information
Klik og læs om tilmelding, ordrebekræftelse, overnatning, afmeldingsregler, betaling, aflysning etc

Molio forbeholder sig ret til ændringer.