Byer for mennesker: 10-års jubilæumsforedrag

- mød arkitekten Jan Gehl
Byer for mennesker_ny

Det er i år 10 år siden, at Jan Gehls bog "Byer for mennesker" udkom. Den er udgivet og berømmet over hele verden.

Med udgangspunkt i bogens jubilæum holder Jan Gehl d. 15. april 2020 et eksklusivt foredrag hos Molio.

Indhold og formål

I globalt perspektiv opsummerer bogen 50 års undersøgelser, studier og projekter omkring byens liv og samspillet imellem arkitekturen, byen og menneskene.
Byer for Mennesker er en brugsbog, et værktøj, med en række anvisninger, der skal respekteres, hvis vi vil skabe levende, sociale og menneskeværdige byer.

I jubilæumsforedraget tager Jan Gehl fat på bogen – og gør status på, hvordan det går med at planlægge "levende, trygge, bæredygtige og sunde byer".
Et budskab, der forekommer indlysende, men som alligevel tilsidesættes over alt i verden.

Jan Gehl mener, at vi i dag allerede har de modeller, der er nødvendige for at skabe gode byer, som både er billige, enkle og nyttige i hele verden. Vi behøver ikke at vente på teknikudvikling – vi kan gå i gang nu med at skabe bedre byer for mennesker.

Efter foredraget tager Jan Gehl imod spørgsmål fra salen – og efter en god og konstruktiv debat vil der være en let servering.

Der vil være mulighed for at købe "Byer for mennesker" til særpris – og for at få bogen signeret af Jan Gehl.

Video med Jan Gehl

Se video fra tilsvarende arrangement hos Svensk Byggtjänst

Baggrund

Om 30 år vil 75% af alle mennesker bo i byer; en byvækst uden sidestykke i klodens historie, der kan blive katastrofal, hvis den sker på samme betingelser som i dag.

Her har tankerne og anvisningerne i "Byer for Mennesker" en vigtig rolle at spille, netop fordi eksemplerne rækker fra Australien i syd til Grønland i nord; fra Kina i øst til USA i vest. Bogens løsningsmodeller er universelle og alment menneskelige.

Jan Gehl har gennem hele sin karriere arbejdet med hvordan, arkitekturen påvirker mennesket. Gehl peger på, at arkitektstanden har en udfordring i forhold til at formidle andet end form, da det er samspillet mellem husene og livet mellem bygningerne, der giver spændende, trygge, bæredygtige og sunde byer.

Jan Gehl er blevet kaldt Danmarks mest indflydelsesrige arkitekt i udlandet, og hans arbejde danner grundlaget for byplanlægning på alle verdensdele, ligesom hans bøger er oversat til mere end 40 sprog.

Gehl Architects er i dag rådgivere på byplanlægning i alverdens storbyer.

Jan Gehl har blandt andre bøger også skrevet den meget indflydelsesrige ’Livet mellem husene’ (1971), om hvordan byplanlægning og arkitektur påvirker det offentlige liv. Også denne er udgivet over det meste af verden.

Vigtige informationer

Der vil være mulighed for at købe "Byer for mennesker" – og andre af Jan Gehls bøger – til særpris.
Og for at få dine bøger signeret.

Vigtig information om materialer
Klik og læs om vores digitale kursusmateriale.

Yderligere information
Klik og læs om tilmelding, ordrebekræftelse, overnatning, afmeldingsregler, betaling, aflysning etc.

Molio forbeholder sig ret til ændringer