LEGO House | Ny dansk arkitektur - bogserie | Molio
Fotokredit
LEGO Group

LEGO House og Moesgaard Museum – To signaturprojekter i ny dansk arkitektur 

Nu kommer de næste to bind i en bogserie om ny dansk arkitektur, som blev lanceret i 2018. Hvert bind udfolder et enkelt bygningsværk og portrætterer derigennem tegnestuen bag. Du kan købe bøgerne hos Molio.

Gennem essays og dybdegående interviews med arkitekterne, kommer man helt tæt på førende danske arkitekters tanker, visioner og arbejdsmetoder. Serien "Ny dansk arkitektur" på 10 bind giver et vitalt signalement af den nyeste danske arkitektur og præsenterer nogle af de mest nytænkende projekter, som dansk arkitektur kan byde på netop nu.

De 10 bygninger, som bøgerne er bygget op om, repræsenterer desuden hver især et højaktuelt tema i tidens arkitekturdebat – fra transformation til bæredygtighed.

– Mangfoldigheden i dansk arkitektur har ikke været større i mange årtier. Fra en internationalt orienteret ung generation af arkitekter med Bjarke Ingels og BIG som bannerfører til de mere traditionelle danske tegnestuer, der står med begge ben solidt plantet i den danske designtradition, siger forfatteren Kristoffer Lindhardt Weiss.

– Bogseriens to nye bind viser også, hvad ikonisk arkitektur kan betyde i områder uden for de store byer – områder, der prøver at skabe sig en identitet i en verden under hastig forandring. BIG og Henning Larsen har på hver deres måde bidraget med modig arkitektur, der bryder med vanetænkningen.

LEGO House - BIG

Bind 3 – LEGO House

Bind 3 fortæller om LEGO House i Billund (2017), som er et af tegnestuen BIGs mest gennemført konceptuelle byggerier.
 

Med udgangspunkt i LEGO klodsen har BIG skabt et oplevelsescenter til glæde for både betalende gæster og byens indbyggere, der frit kan benytte husets offentlige terrasser og legepladser.
 

Køb bogen her

Moesgaard, Henning Larsen Architects

Bind 4 – Moesgaard Museum

Bind 4 præsenterer Moesgaard Museum uden for Aarhus (2014) –et signaturprojekt af tegnestuen Henning Larsen, der demonstrerer, hvordan bæredygtighed kan kombineres med arkitektur af allerhøjeste kvalitet.
 

Den grønne omstilling i byggeriet er et markant paradigmeskifte i tiden, og Moesgaard Museum er med til at definere fremtidens formgivning.
 

Køb bogen her