Foto: Thomas Graabæk / Molio

Molio Konferencen 2018: Oplæg om ny IFC-guide

Når Molio afholder konference den 31. oktober 2018 samles de digitale "nørder" i branchen for at høre nyt om digitale arbejdsmetoder og værktøjer. En af oplægsholderne er Thomas Graabæk, Partner i BIM Equity A/S, BIM-rådgiver og arkitekt maa. Hans oplæg handler om en helt ny IFC-guide, som er lige på trapperne.

Som optakt til Molio Konferencen den 31. oktober har nyhedsredaktionen spurgt nogle oplægsholderne om, hvorfor netop deres oplæg er vigtigt, og hvad man får med sig hjem som deltager. Her fortæller Thomas Graabæk, Partner i BIM Equity A/S, BIM-rådgiver og arkitekt maa mere om den nye IFC-guide, som han vil præsentere på konferencen.

Hvad handler dit oplæg om og hvorfor er det vigtigt?

Oplægget handler om den nye IFC-guide, som BIM Equity og SHL er ved at udarbejde sammen med MOLIO. IFC-formatet bliver i stadig større grad en vigtig del af rådgivernes aflevering til bygherre og entreprenører. Det er også det mest benyttede fil-format for den tværfaglige kvalitetssikring på projekterne, og derfor er det vigtigt at kunne lave gode IFC-filer fra BIM-projektet, forklarer Thomas Graabæk:

- Det er i virkeligheden ikke så svært, når man først har fået forståelse for hvordan IFC-filen og BIM-programmet er opbygget, og vi håber derfor at kunne gøre det lettere for MOLIOs brugere at lave IFC-filer på deres projekter. Tænk hvis vi på denne måde, kan gøre det lettere at samarbejde på tværs af fag-discipliner og software-platforme.

- Guiden viser med masser af skærmbilleder præcist hvad man skal gøre i både ARCHICAD og Revit, samt viser også eksempler på IFC-modeller åbnet i andre programmer. Vores forhåbning er, at vi har konkretiseret noget, som mange oplever er alt for abstrakt. 

Hvad forventer du, at deltagerne konkret får med sig hjem?

Vi forventer, at deltagerne til vores oplæg kan få en næsten helt færdig version af IFC-guiden med hjem, og teste hvordan det virker, når de skal lave deres næste IFC-fil. Jeg håber de vil opleve, at guiden skaber et overblik og en tryghed ved en del af den nye IKT-virkelighed, som det på ingen måde er alle som har vænnet sig til endnu. 

Hvorfor (tænker du) er denne nye viden vigtig/nyttig/brugbar for dem?

I takt med at BIM bliver hverdag, er behovet for at udveklse på tværs af de forskellige BIM-programmer noget de fleste møder. Der er stor forskel på, hvad en arkitekt og en ingeniør bruger deres BIM-programmer til, og det er ikke til nogens fordel, hvis alle skal benytte samme software til alle arbejdsopgaver i al fremtid. Samtidig skal bygherrerne have leveret dokumentationen for byggeriet i formater, som de vil kunne åbne om 30, 40 og 50 år, i de programmer, der til den tid har overtaget f.eks. ARCHICAD og Revit. IFC-formatet løser disse problemer, men det kræver, at menneskerne bag programmerne kan håndtere det åbne fil-format. – Det håber vi, at vi kan hjælpe med til.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her

Tilmeld nyhedsmail