Svanemærket Byggeri
Fotokredit
Molio

Molio skubber på miljømærket byggeri

Molio – Byggeriets Videnscenter har indgået et uddannelsessamarbejde med Miljømærkning Danmark. Aftalen omfatter kurser om svanemærket byggeri, og Molio tror på, at samarbejdet vil bidrage til at fremme det miljømærkede byggeri i Danmark.

PRESSEMEDDELELSE

Svanemærket er et af de mest efterspurgte miljømærker i byggeriet. Og efterspørgslen på miljømærkede byggerier har aldrig været større. 

– Vi er lige nu ved at lægge sidste hånd på en optælling af svanemærkede byggerier i hele Norden – og der er ingen tvivl om, at de seneste års enorme vækst forsætter. Og det er helt i tråd med den stigende interesse, som vi oplever fra markedet, siger markedschef Henrik Hougaard fra Miljømærkning Danmark, der har ansvaret for Svanemærket i Danmark.

I byggeriet er der et ønske om at øge interessen for miljømærket og bæredygtigt byggeri. Svanemærket har vist sig at være en effektiv måde til at kommunikere et komplekst budskab. Det er i dag kendt af rigtig mange.

– 95 % af danskerne kender Svanemærket, og vi ved, at de forbinder det med omsorg for miljøet og tryghed mod skadelige kemikalier, siger markedschef Henrik Hougaard.

Centralt tema for Molio

For Molio er miljø og bæredygtighed blandt de helt centrale temaer. Det handler om at sikre, at muligheden for at tilegne sig de rette kompetencer er til stede, når bæredygtighed for alvor bliver et konkurrenceparameter.

– Byggeriet må lære at veksle og indkassere gevinsterne ved en bæredygtig fremtid. Svanemærket giver på fornem vis de projekterende og bygherrerådgivere mulighed for at navigere efter de miljømæssigt bedste materialer på markedet og for at sikre, at såvel byggeproces som det færdige byggeri lever op til skrappe krav, siger udviklingskonsulent Bo Riisbjerg Thomsen, Molio – Byggeriets Videnscenter. 

Han understreger samtidig, at Molio også har en åben dør til andre miljømærker, der trækker i samme retning.

– Med samarbejdet imødekommer vi den stigende efterspørgsel på sundt og bæredygtigt byggeri, som i sidste instans stiller meget konkrete krav til byggebranchens kompetencer og viden. Hele leverandørkæden har behov for konkrete værktøjer og viden for at kunne levere til fremtidens byggeri. Bæredygtighed bliver et konkurrenceparameter som potentielt kan betyde tabte sager for de aktører, som ikke har kompetencerne in-house, siger Bo Riisbjerg Thomsen.

Klar til fremtiden

Uddannelsen om svanemærket byggeri skal give kursisterne kompetencer inden for projektering og gennemførelse, så de bliver i stand til at varetage rollen som projektleder for den del af projektet, der vedrører Svanemærket.

– Teori, opgaver og dialog vil give kursisterne kendskab til svanemærket nybyggeri i alle afskygninger, og derudover får de også en introduktion til svanemærket bygningsrenovering, siger Bo Riisbjerg Thomsen og tilføjer: 

– For Molio er det meget interessant at få åbnet denne dør til uddannelser i svanemærket byggeri. Det er et marked, som vi vil se vokse, og derfor glæder vi os over samarbejdet. Vi ser ganske store fremtidige muligheder i at udvikle en uddannelse i svanemærket byggeri.

Læs mere om kurset Svanemærket Byggeri

Læs mere om Svanemærket

Bæredygtighed og cirkulær økonomi i Molio

 • Partner i ”Det biologiske hus” i Middelfart
 • Uddannelsen ”Certificeret rådgiver i bæredygtighed”
 • Konferencen ”Fremtidens bæredygtige byggeri”
 • Kursus i "LCA – materialers livscyklus"
 • Kursus i "LCC – Totaløkonomi"
 • Kursus i ”Svanemærket Byggeri”

Kort om Svanemærket byggeri

 • Lavt energiforbrug inkl. præmiering for brug af vedvarende energi
 • Godt indeklima vha. krav til bl.a. dagslys, ventilation og fugtsikring
 • Lever op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i både byggematerialer og kemiske produkter
 • Lever op til strenge krav til bæredygtigt certificeret træ.
 • Gennemgang af en uvildig tredjepart af både byggeproces og det færdige byggeri.

Tilmeld nyhedsmail