Her kan du bl.a. finde svar på spørgsmål om dit abonnement på fx Branddata, Byggedata og Prisdata, om vores webshop og meget andet. Hvis du mod forventning ikke finder svar på dine spørgsmål er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.
Produktområde

Hvordan flytter jeg priser over i et regneark?

I Sigma Browser under ”Hjælp” findes vejledningen: Brugervejledning til Molio Prisdata. I guiden kan du se, hvordan du skal gøre.

46

Hvor finder jeg regnearkene til Molio Prisdata

Du finder regnearkene her på molio.dk.

45

Jeg kan ikke downloade Sigma Browser

Det kan der være 2 årsager til, det er enten applikationen eller proxyserveren.

Applikationen
Sigma Browser er en Clickonce-applikation. Du kan læse mere her

Proxyserver
Hvis dit firma benytter proxyserver, skal jeres IT-afdeling "whiteliste" disse 2 adresser:

• Molio.dk
  • Sigmaservice.net

Hvis I har Windows 10 og AppLocker aktiveret, skal I desuden godkende:

• sigma.exe
  • ClickOnceBootstrapper.exe.
55

Når jeg åbner en Sigma Browser, står der ganske vist ’Sigma Browser’ for oven, men jeg får mange flere funktioner (ikoner og menuer), end jeg plejer. Hvorfor, og hvordan undgår jeg dette?

Dette sker, når der har været en Sigma Personal installeret på din pc. For at kunne åbne en Sigma Browser skal du slette filen ’license’ (af typen .dat) i mappen:

For W7: C:\Users\NN\AppData\Roaming\CodeGroup\Sigma Live

For XP: C:\Documents and Settings\NN\Application Data\CodeGroup\Sigma Live\XXXXXXXX

… hvor NN er dine (i.e. pc’ens) initialer, og XXXXXXXX er tilfældige alfanumeriske tegn.

54

Hvorfor sker der ingenting når jeg klikker på "Åbn program"?

Benytter du Windows7 i 64bit, så prøv at køre Sigma Browser via Internet Explorer 64bit.

53

Jeg har lukket min database, hvorfor kan min kollega ikke åbne den?

Hvis dit internet eller computer er gået ned eller der fx har været strømsvigt, så skal du selv starte Sigma browser og åbne databasen igen. Når du lukker ned på almindelig vis, frigives licensen og din kollega kan benytte den.

Ved system- eller hardwarenedbrud er der en timeout på 30 minutter. Den, der arbejdede i databasen, kan dog åbne den og arbejde videre eller lukke ned, så licensen frigives.

52

Hvorfor tager åbning af Molio Prisdata (Sigma Browser) længere tid end normalt?

Molio Prisdata bliver opdateret 1-2 gange om året med nye priser. Når det sker, kan du opleve, at åbning af programmet tager lidt længere tid end normalt. Hav blot lidt tålmodighed.

Når programmet er åbnet, ligner programmet sig selv – men nu med de nyeste priser.

50

Hvad betyder NMP/BMP?

NMP er forkortelse for NettoMaterialePrisen. NMP er den pris, som en mindre håndværksmester kan indkøbe til (dvs. ekskl. den rabat, vedkommende normalt kan opnå) inklusive leveringsomkostninger og evt. ekstraordinær materialeavance tillagt merforbrug til overlæg, vederlag, komprimering (fx af grus) mv. samt spild (typisk 10%).

BMP er forkortelse for BruttoMaterialePrisen. BMP består af nettomaterialeprisen (NMP) plus 10% til fortjeneste. BMP er angivet for den mellemste mængde i bøgerne.

49

Hvad er forskellen på Netto, Brutto og Brutto med avance?

• Netto uden avance indeholder omkostninger til løn, materialer, spild og materielleje.
  • Brutto uden avance indeholder det samme som ”Netto uden avance”, men også sociale ydelser og omkostninger til fx værktøj, beklædning, kontorhold m.m.
  • Brutto med avance indeholder det samme som ”Brutto uden avance”, men inkluderer også fortjeneste (avance).

Programmet er, som standard, sat op til ”Brutto med avance”.

Har du brug for mere viden om opbygning af priser og satser, kan du finde en detaljeret beskrivelse i de vedhæftede PDF-filer i hjælpemenuen i Sigma Browser eller i introduktionerne i prisbøgerne.

48

Når jeg vil sætte de kopierede priser ind i et regneark, får jeg meddelelsen ”Arket er skrivebeskyttet”. Hvordan fjerner jeg skrivebeskyttelsen?

I regnearket kan du klikke på fanen Vejledning - her står hvordan du gør.

I Office 2007, 2010, 2013 og 2016:
Klik på fanen ”Gennemse” og fjern arkbeskyttelse under gruppen ”Ændringer”.

47

Hvilke systemkrav er der til Molio Prisdata?

• For at bruge Molio Prisdata skal du have et Windows-styresystem.
  • For at åbne programmet skal du bruge en browser:
    Edge (Download den her).
    Internet Explorer (Download den nyeste version).
    Firefox, men det kræver at du har installeret det seneste .NET framework
    Google Chrome, men det kræver, at du har dette plug-in installeret.
  • Du skal derudover have en PDF-reader installeret for at kunne se hjælpefilerne.
  • Du skal have Microsoft Excel installeret for at bruge Excel-skabelonerne.
38

Hvorfor er der så mange forskellige databaser og bøger?

Der laves mange forskellige kalkulationer i byggeriet. Molio Prisdata imødekommer de forskellige behov ved at levere priserne i syv forskellige prisdatabaser med en eller to tilhørende bøger (brutto og/eller netto-priser).

Arbejder du fx med projektering og udbud, kan du have brug for Nybyggeri - Bygningsdele (rød), Nybyggeri - Fagdele (blå), Anlæg (grøn) eller Renovering - Fagdele (gul) - afhængig af hvilken type byggeri, du skal projektere, og om det er nybyggeri eller renovering. Skal du fx kalkulere priser for vedligeholdelse af bygninger, skal du have fat i Drift (lilla).

44

Hvad koster en prisdatabase eller prisbog?

Prisen for dit abonnement afhænger af, hvor mange prisdatabaser og/eller prisbøger, du har brug for.
Du kan se priserne her.

43

Skal jeg bruge ekstra programmer for at køre Molio Prisdata?

Molio Prisdata kræver ikke ekstra programmer - for Sigma Browser følger med prisdatabaserne, og du kan gratis installere det på din computer. Prisdatabaserne er i sin rene form blot prisdata, som du selv kan hente ind i dine kalkulationer. Hvis du gerne vil strukturere og genbruge kalkulationer og prisdata fra databaserne, skal du have fat i et kalkulationsprogram. Læs mere om Sigma Personal og Sigma Enterprise her

42

Kan jeg køre Molio Prisdata på en Mac?

Du kan kun bruge Molio Prisdata på en Mac, hvis du har installeret et Windowsmiljø på den.

41

Hvad kan Molio Prisdata egentlig hjælpe mig med?

Molio Prisdata leverer skræddersyede priser til alle slags overslagskalkulationer i byggeriet. Priserne er overskueligt opbygget. Gennem tæt kontakt med branchens leverandører, forhandlere og kunder bliver priserne opdateret én gang årligt.

40

Hvordan kommer jeg i gang med min gratis demo?

Du ringer til Molio på 70 12 06 00 eller sender en mail til support@molio.dk. I vores support og service kan alle hjælpe dig med at sende dig demoadgang med brugernavn og adgangskode, så du kan komme i gang. Du vil også modtage en mail, hvor hele processen er forklaret. Efter prøveperioden på 14 dage vil du blive ringet op med henblik på at købe et abonnement.