Her kan du bl.a. finde svar på spørgsmål om dit abonnement på fx Branddata, Byggedata og Prisdata, om vores webshop og meget andet. Hvis du mod forventning ikke finder svar på dine spørgsmål er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.
Produktområde

Generelt

Hvordan er beskrivelsesværktøjet bygget op?

Når din virksomhed har abonnement kan du tilgå dine værktøjer på anvisninger.molio.dk

Strukturen i Molios beskrivelsesværktøj sikrer at beskrivelserne har en ensartet opbygning fra byggesag til byggesag. Molios beskrivelsesværktøj rummer en række standardiserede beskrivelsestekster, basisbeskrivelser samt paradigmer for udarbejdelse af projektspecifikke bestemmelser til en byggesag.
Strukturen er beskrevet i B1.000, Beskrivelsesanvisning – struktur, som du kan få tilsendt gratis ved at sende os en mail på molio@molio.dk.

Du kan læse mere om beskrivelsesværktøjets delelementer her

150

Hvordan henter jeg mine værktøjer?

Når din virksomhed har abonnement kan du tilgå dine værktøjer på anvisninger.molio.dk

Læs meget mere om hvordan du henter dine værktøjer eller opretter en personlig bruger her.

149

Adgang

Hvorfor står der ”ikke logget ind” i menuen, når jeg befinder mig på vores tilmeldte IP-adresse?

Menupunktet hentyder til log ind for personlige brugere. Har jeres virksomhed IP-adgang, og befinder du dig på denne, kan du sagtens bruge jeres værktøjer. Hvis du mod forventning alligevel ikke kan åbne det aktuelle værktøj, så tag fat i vores support på 70 12 06 00 eller support@molio.dk – eller brug formularen her til højre.

Du kan have brug for at oprette dig som personlig bruger, hvis du ønsker at bruge dine værktøjer, når du befinder dig uden for jeres tilmeldte IP-adresse. For at oprette din personlige bruger skal du blot klikke på pilen ud for ”ikke logget ind” og vælge ”Opret bruger”.

Har du allerede en bruger til molio.dk eller et af Molios andre værktøjer, kan du logge ind med disse oplysninger.

276

Jeg er ikke logget ind - vores firmanavn står ikke i øverste højre hjørne. I stedet står der ”login”.

1. Hvis du ikke fysisk befinder dig i virksomheden – og dermed på virksomhedens IP-adresse – har du ikke automatisk adgang til værktøjerne.
    For at få adgang til jeres værktøjer kan du oprette en personlig bruger imens du befinder dig på virksomhedens IP-adresse. Alternativt kan du oprette en personlig bruger og bede vores support om at tilknytte denne til jeres IP-adgang. Skriv eller ring på support@molio.dk eller 70 12 06 00.

2. I har skiftet IP-adresse eller IP-range.
    For at få rettet IP-adressen eller rangen for virksomheden skal du tage kontakt til vores support på support@molio.dk eller 70 12 06 00.
    De personlige brugere, der tilknyttet jeres IP-adgang følger helt automatisk med.
140

Jeg kan ikke få adgang til Molio Anvisninger

1. Du er logget ind med en personlig brugerprofil, men kan ikke tilgå værktøjerne.
    Hvis du ikke har været logget ind personligt, mens du har befundet dig på virksomhedens
    IP-adresse i mere end 30 dage, bliver din profil deaktiveret.
    For at genaktivere din profil skal du tage kontakt til vores support på support@molio.dk eller 70 12 06 00.

2. Virksomheden er logget på med IP-adgang, men kan ikke tilgå værktøjerne.
    Hvis vi ikke har modtaget jeres indbetaling på den seneste abonnementsfaktura, bliver adgangen deaktiveret.
139

Brug af dokumenter

Hvilket format modtager jeg Lag struktur i?

Værktøjet lagstruktur omfatter:

- en publikation der beskriver lagstrukturen
- en Excel-template, der indeholder alle lagene, og som man kan bruge til virksomhedsspecifikt at lave egne lag
- systemfiler (stb- og lin-filer)

Hvad angår templates til fx AutoCAD skal man typisk have dem fra sin CAD-leverandør.

152

Kan jeg følge ændringer og opdateringer på de forskellige dokumenter?

Ja.
Når du er logget ind som personlig bruger, har du mulighed for at overvåge de enkelte dokumenter. Klik ind på beskrivelsen af dokumentet, og tryk på knappen ”Overvåg dette værktøj”.
Du kan altid afmelde opdateringerne samme sted.

144

CCS: Hvilke klasser skal der anvendes for konkrete bygningsdele og rum?

Kig på ccs.bips.dk, hvor der dels kan søges på termer og synonymer i CCS Navigate, og hvor definitionerne redegør for hvad klasserne dækker.

143

Beskrivelsesværktøj: Jeg får en advarsel om at der er virus i word-filerne.

Der er ikke virus i filerne. Det er blot dine sikkerhedsindstillinger, der reagerer på de makroer, som ligger i dokumentet.

Se her hvordan du gør

142

CAD: Jeg kan ikke finde et bestemt symbol

Ikke alle symboler fra de forskellige typer af software er lagt ind.

141

Rart at vide

Hvorfor betaler man ikke ud fra antal brugere?

Man betaler ud fra antal byggefaglige medarbejdere og ikke ud fra antal brugere.
Det vurderes at være det mest retfærdige princip, idet virksomheder af samme størrelse organiserer deres arbejde forskelligt, men bør betale det samme for adgangen til værktøjerne.

148

Hvad er en byggefaglig medarbejder?

”Byggefaglige medarbejdere” betyder medarbejdere, som arbejder med byggeri eller drift. Administrative medarbejdere som sekretærer, bogholdere, kantinemedarbejdere, rengøringsfolk o.lign. medtælles ikke.

”Byggefaglige medarbejdere” omfatter typisk følgende medarbejdergrupper:

Rådgivere: Arkitekter, ingeniører, konstruktører, tekniske assistenter, tegnere, designere, projekteringsledere, projektledere, byggeledere, ikt-koordinatorer, kvalitetskoordinatorer, tilsynsførende, byggeøkonomer, landinspektører, landmålere, geoteknikere og tekniske konsulenter.

Bygningsejere, bygherrer og driftsherrer: Projektledere, byggeledere, ikt-koordinatorer, driftsadministratorer, sagsmedarbejdere og andre medarbejdere, der varetager en byg- eller driftsherrefunktion. For kommuner medtælles kun byggefaglige medarbejdere i den tekniske forvaltning. Hvis kommunen selv projekterer, medtælles disse medarbejdere også (se under ’rådgivere’).

Entreprenører/håndværksvirksomheder: Projektledere, byggeledere, entrepriseledere, mester, sjakformænd, konduktører, byggepladsassistenter, sikkerhedskoordinatorer, kvalitetskoordinatorer, landmålere, beregnere, indkøbere og ikt-koordinatorer. Har virksomheden en projekteringsafdeling, medtælles disse medarbejdere også (se under ’rådgivere’). Håndværkere og ufaglærte medtælles ikke.

Byggevareproducenter/-leverandører/-forhandlere: Byggefaglige medarbejdere, som arbejder med design, produktudvikling, projektering, teknisk rådgivning eller salg.

Data-/servicevirksomheder: Medarbejdere, som arbejder med services tilknyttet bygge- eller driftssektoren.

147

Hvad koster et abonnement?

Prisen for dit abonnement afhænger af, hvor mange byggefaglige medarbejdere, der er i din virksomhed.
Du kan beregne din pris her.