Her kan du bl.a. finde svar på spørgsmål om dit abonnement på fx Branddata, Byggedata og Prisdata, om vores webshop og meget andet. Hvis du mod forventning ikke finder svar på dine spørgsmål er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.
Produktområde

Colourpin

Sammenligning af farver

1. Når du scanner en farveprøve fortæller app’en dig:

• Den præcise farveforskel mellem din farveprøve og en standard

• Hvorvidt forskellen kan opfanges af det menneskelige øje

2. For at sammenligne din valgte farveprøve med en standard skal du bruge menupunktet ”Quick Inspect” nederst til venstre i skærmbilledet

• Tryk på “Scan Sample” mens din Colourpin er placeret på den valgte overflade

• Tryk derefter på “Scan Standard” mens din Colourpin er placeret på den valgte standard

App’en vil derefter vise begge farver over for hinanden på skærmen, og DeltaE-differencen fremgår øverst i skærmbilledet.

Her kan du med det samme se hvordan farveforskellen kan opfattes af det menneskelige øje.

Hvilke værdier ligger bag afvigelserne?

Delta E (∆E) <= 0.5) No Color Difference

Delta E (∆E) <= 1.0) Perceivable By Super-Humans

Delta E (∆E) <= 2.0) Minimal Color Difference

Delta E (∆E) <= 4.0) Perceivable Color Difference

Delta E (∆E) <= 5.0) Significant Color Difference

Delta E (∆E) <= 20.0) Different Color

Delta E (∆E) <20) Not Even Close

Delta E (∆E) er en matematisk summering af de tre værdier L,a,b (L = lyshed; sort/hvid, a = grøn/rød, b = blå/gul) og formodes at give et sammensat billede af den totale farveforskel. Ideelt er ∆E en perceptuel angivelse af størrelsen af den visuelle farveforskel mellem to farver. Det er det bedste middel til en teknisk vurdering, som vi kender i dag.

De værdier man får er på en skala som starter ved 0, hvor ∆E = 0 står for ingen opfattet forskel overhovedet. Ved omkring ∆E 0,2 - 0,3 kan man begynde af se forskellen.

Ofte betragtes Delta E 1 som en kommerciel match.

170

Bluetoothforbindelse

Colourpinnens hardware kræver at du anvender Bluetooth.

Bruger du Android styresystem, skal du tillade lokationstjenester at app’en.

168

Kalibrering af dit device

Hver gang du forbinder din Colourpin til app’en på dit device, vil du blive bedt om at kalibrere din pin.

Du kan også selv vælge at kalibrere din Colourpin under menupunktet ”Manage device”.

For at få den højeste af grad af præcision ved farveudmålingen, er det en god ide at kalibrere din Colourpin før en ny scanning. Når du har fuldført kalibreringen, skal du tage hætten af din Colourpin af. Sæt eventuelt hætten på bagenden af pinnen, så den ikke bliver væk.

Den beskyttende kalibreringshætte

Når du ikke bruger din Colourpin, er det en god ide at lade den beskyttende kalibreringshætte sidde for at beskytte linsen.

167

Farvescanning

Du scanner en farve ved at holde din Colourpin holdes fladt imod overfladen/farveprøven og trykke på ”scan”-knappen i app’en på dit device.

166

Hvordan oplader jeg min Colourpin?

For en fuld opladning skal Colourpinnen tilsluttes til en strømkilde med et micro USB-kabel (medfølger) i omkring 45 minutter.

165

Hvor længe holder batteriet på min Colourpin?

Alt efter hvor meget du anvender din Colourpin, holder batteriet typisk til over 5000 scanninger uden behov for en genopladning.

For en fuld opladning skal Colourpinnen tilsluttes til en strømkilde med et micro USB-kabel (medfølger) i omkring 45 minutter.

163

Kan jeg ikke bare bruge kameraet på mit device?

Udfordringen med fx kameraer på telefoner er at de ikke tager højde for skygger, skarpt lys eller direkte sollys. Colourpinnen har sin egen kontrollerede lyskilde og kan derfor læse farven, du scanner, helt præcist.

162

Min Colourpin vil ikke forbinde til mit device

Prøv følgende:

1. Luk helt ned for din Colourpin app
  2. Sluk for din Bluetooth forbindelse
  3. Hold knappen på din Colourpin nede i 15 sekunder
  4. Tænd for Bluetooth på dit device
  5. Tænd for din Colourpin
  6. Åben for app’en igen
  7. Forbind din Colourpin i app’en

Har du stadig ikke fået forbindelse imellem din Colourpin og dit device, så ring til os på 70 12 06 00 eller skriv til support@molio.dk

161

Hvorfor ser farven, som jeg har scannet, anderledes ud på skærmen?

Skærmopløsninger varierer de forskellige devices imellem. Den indscannede farve og de viste produktresultater er akkurate i forhold til farvens værdi baseret på scanne-algoritmen – selv om det kan se ”skævt” ud på skærmen.

160

Download

Hent app’en til din Colourpin

Iphone: App Store

Android: Google Play

159

Scanner

Kan jeg importere mine farvescanninger til Adobes produkter?

Ja!

Når du opretter en palette i app’en, har du mulighed for at dele dem via e-mail, SMS-beskeder, sociale medier med mere.

Når du deler din palette skabes der en unik URL, som tillader alle, der følger linket, at se paletten. Ved at følge linket, får du også mulighed for at dele paletten via ASE (Adobe Swatch Exchange).

Når du har downloadet filen, kan du importere den til Photoshop, Illustartor og InDesign.

Her er et eksempel: inspire.variableinc.com/p/S1mlxvhc