NCS licensaftale
Fotokredit
NCS - Natural Colour System ®©

Husk en NCS-licensaftale

Alle virksomheder, der har behov for at angive helt eksakte farver, har brug for NCS - Natural Colour System ®©. Men det kræver en NCS licensaftale. Den kan du få hos Molio.

Kun med NCS - Natural Colour System ®© kan producenter, leverandører og kunder verden over sikre sig en fuldstændig, entydig farveangivelse.

Se mere om NCS-notationssystemtet her

Hvis et firma producerer eller markedsfører produkter, som er angivet med NCS-koder på emballager, i markedsføringsmaterialer eller på fx hjemmesider, så kræves der derfor en licensaftale med NCS Colour.

Seks gode grunde til at få en licensaftale

  • I gør det nemmere for fx farvesættere, arkitekter, designere m.m. at specificere ud fra jeres produkter.
  • I bliver NCS-partner og dermed en seriøs leverandør af produkter/ydelser med farve.
  • I får en effektiv kommunikation af og om farver i jeres egen virksomhed lige fra design og planlægning til produktion og markedsføring.
  • I øger jeres virksomheds troværdighed over for både kunder og leverandører ved at bruge et af de mest kendte varemærker inden for farve.
  • I får adgang til den teknologi, der ligger i NCS Quality Management, som kan benyttes til kvalitetssikring (ISO 9001).
  • I opnår fordele af professionelle farvesættere og licenshavere tilskyndes til at anvende NCS-systemet - også internationalt.

Molio er eneforhandler af licensaftaler i Danmark. NCS - Natural Colour System ®© er imidlertid et beskyttet varemærke.

Hvad må jeg med en licensaftale?

Med en licensaftale har I ret til at benytte NCS i specifikationen af jeres produkter. 

Det er der mange fordele ved. Det er fx muligt at lave krydsreferencer mellem forskellige materialer som fx maling, pulverlak, laminat, plast, læder, vinyl, linoleum, puds, tapet, tekstil mv.

Inden for produktion kan en licensaftale fx give ret til at benytte NCS i software, databaser og for farvemætnings-instrumenter, hvor NCS benyttes til at styre og kontrollere processer.

Afsætter du dine varer via nethandel eller ønsker du bare at markedsføre dine produkter via en hjemmeside, så giver den rigtige licensaftale dig også ret til at anvende NCS-specifikationer her.
 

Hvad koster en licensaftale?

En licens tegnes for en fastsat tid eller en løbende periode. I betaler en årlig royaltyafgift. Prisen afhænger af, hvad licensen skal dække – fx om licensen skal gælde i et eller flere lande.

Hvordan køber jeg en licensaftale?

I Danmark er Molio distributør og eneforhandler af NCS - Natural Colour System ®©.

Du skal kontakte Molio på tlf. 70 12 06 00 eller skrive til info@molio.dk for at få lavet en licensaftale, der passer til jeres behov

Hvad sker der, hvis jeg refererer til NCS uden at have en licens?

Hvis I ikke betaler for en licens, skal I fjerne alle referencer til NCS®© – Natural Colour System på alle interne og eksterne platforme, hjemmesider og i alle markedsføringsmaterialer.

Da varemærket NCS®© og systemet - Natural Colour System® er beskyttet af international ophavsret vil en overtrædelse af denne kunne medføre bødestraf.